Nyheter industri / tillverkning

Actemium Sverige – stolt samarbetspartner i Smart Energy Cup

Sverigecupen i längdskidor, där Actemium är stolt samarbetspartner, har blivit till ett femårigt projekt med målet att göra tävlingarna klimatneutrala till år 2026. Satsningen går under namnet Smart Energy Cup och ska tillsammans med arrangörer, klubbar och samarbetspartners minska utsläppen för att uppnå klimatneutrala arrangemang år 2026.

–  Genom samarbetet med längdlandslaget kan vi göra skillnad för att kommande generationer ska få uppleva snörik skidåkning. Smart Energy Cup är ett sätt att mäta hur omställning kan göras och vilken påverkan det i sin tur har för klimatet. För Actemium Sverige är den pågående energiomställningen en viktig del i hur vi satsar framåt, säger Robert Persson, affärsenhetschef inom Actemium.

Smart Energy Cup genomförs på fem svenska platser under vintern och fungerar som uttagningstävlingar för att forma lag exempel till världscuper och de Olympiska Spelen. Sista helgen i januari gick tredje deltävlingen av stapeln i Torsby.

– Nu hjälps vi åt för att fortsätta kunna åka skidor på snö om 50 år. Smart Energy Cup kommer att mäta utsläppen för alla som är involverade i cupen och genom utbildning ska tävlingarna minska utsläppen och genomförs klimatneutrala senast år 2026 , säger Malin Westhed, Marknadschef Svenska Skidförbundet längd.

– Med Smart Energy Cup vill vi skapa en plattform som är mer kommunicerbar klubb till klubb, där man kan jämföra resultat, säger Björn Sandström hållbarhetskonsult och elitskidåkaren. Han fortsätter;

– Att se utsläppsminskningarna där jag vuxit upp, ute på tävlingsarenan, i skogarna och elljusspåren det är väldigt positivt, menar Björn.

För att ta del av deltävlingarna visa de som livesändningar från samtliga tävlingsorter i Expressen och Bonnier News Local.

Större. Bättre. Tillsammans. – För ett hållbart skidklimat!